+86-760-87808162sales@gatesea.com

Kategorija proizvoda

Dom > Vijesti > Sadržaj

Način praćenja glacijalnih karakteristika

Zhongshan GateSea tehnologije doo | Updated: Nov 12, 2018

Način praćenja glacijalnih karakteristika


Rastuća temperatura će prouzrokovati topljenje ledenika. Ali glacieri predstavljaju nekoliko značajnih opasnosti za ljudski život i imovinu. Poplave izlivanja nastaju kada se iznenada otpušta velika količina meltwatera zbog neuspjeha brane leda ili moraine ili brzo taljenja usled vulkanske erupcije. Neophodno je praćenje glacera u realnom vremenu.


Ponovljena fotografija je korisno sredstvo za određivanje opštih površinskih brzina ledenika. Na osnovu orijentira na fotografiji, položaj prirodnih mete na površini leda može se aproksimirati i mapirati na mapi. Promjena udaljenost lokacije mete u foto paru i poznati interval vremena između slika mogu se koristiti za izračunavanje površinske brzine ledenika na ciljnoj lokaciji.


320px-Mount_Everest_as_seen_from_Drukair2_PLW_edit


Praćenje brzine glacera sa ponovljenom fotografijom je ekonomična tehnika koja zahteva malo specijalizovanog treninga i opreme. Satelitski sistem Gatesea može vam pomoći da smanjite troškove i ljudske resurse. U kombinaciji sa GIS sistemom i sistemom solarne kamere pruža se 100% glacier podataka i sakupljanje slika, a usluga u oblaku pruža rešenje za ključne inženjere i naučnike koji se fokusiraju na podatke. Precizno merenje koriste naučnici da mapiraju strategije.